Neerland

Wilrijk

De projectzone op de hoek van Krijgslaan en Neerlandweg bestaat uit een smalle woonstrip die is ingedeeld in 3 woonclusters. De maat en morfologie van het ontwerp spelen in op het tegenoverliggende private ontwikkelingsproject van AWG architecten. 

opdrachtgever
Woonhaven Antwerpen

fase
werf

oppervlakte
5.114 m²

  • OM/AR_Neerland
    1/2
  • OM/AR_Neerland
    2/2

Het grondplan is een heldere configuratie van rijwoningen, opgedeeld in 6 clusters, die evenwijdig aan het park worden opgesteld. De ‘koppen’ zijn gestapelde woningen, en zorgen voor een levendige openbare ruimte tussen de woonclusters. Door in te zetten op een eenvoudige structuur komt er ruimte vrij om de overgang tussen de publieke ruimte en de individuele woningen zorgvuldig en kwalitatief vorm te geven.

De door de jury geprezen rustige en homogene uitstraling van het project wordt gearticuleerd door een eenduidig materiaalgebruik en de toepassing van architectonische accenten die het project esthetisch en sociaal duurzaam maken.

OM/AR_Neerland

samenwerking
RE-ST (architectuur)
Chris Ebinger (stabiliteit)
Vicave (EPB)
Rudi Veelaert (veiligheidscoördinatie)
Artem (aannemer)

t.e.m. oktober 2018 uitgevoerd onder naam van OMGEVING