Campus De Brem

Oud-Turnhout

De masterplanvisie vertrekt vanuit een stedenbouwkundige benadering met groen als bindende factor en mobiliteit als sleutel tot een kwalitatieve ontwikkeling. Vanuit deze invalshoek wordt de site geïdentificeerd als een aaneenschakeling van groene kamers met elk hun eigen identiteit.

De strategisch centraal ingepaste bebouwingszones ondersteunen het doorlopend groengebied, bieden de mogelijkheid om toekomstige ontwikkelingen te integreren, nemen het bestaande kasteeltje als onthaalfunctie van de campus op en verleggen het zwaartepunt van de ontsluiting naar de optimale locatie aan de Steenweg op Mol. Het masterplan laat, met de centrale ontwikkeling van de scholencluster, een veelvoud aan samenwerkingen toe. De toegang en de zichtbaarheid vanaf de Steenweg op Mol bieden de mogelijkheid om allerhande verenigingen het domein, sportlokalen en andere ruimtes te laten gebruiken. Zo kunnen onderhoudskosten van gebouwen en terrein worden gedeeld.

opdrachtgever
vzw Vrij Instituut Voor Buitengewoon Onderwijs

fase
voorontwerp

oppervlakte
5.900 m² nieuwbouw
660 m² renovatie

OM/AR_Campus De Brem

OM/AR streeft  samen met AIM architecten naar een maximale beperking van de energetische en ecologische impact. Architectonische en sociale duurzaamheid, compactheid, flexibele structuren, zorgvuldig gekozen lichtopeningen en meervoudig ruimtegebruik zijn hierbij van groot belang. Het ontwerpvoorstel ambieert een brede scholencampus op maat van het kind, de begeleiders, de ouders en de buurtbewoners.

  • OM/AR_Campus De Brem
    1/3
  • OM/AR_Campus De Brem
    2/3
  • OM/AR_Campus De Brem
    3/3

samenwerking
AIM architecten (architectuur)
Studiebureau Van Hoorickx (stabiliteit)
Groep Infrabo nv (technieken en EPB)
OMGEVING (landschap)

t.e.m. oktober 2018 uitgevoerd onder naam van OMGEVING