Antwerp Expo

Antwerpen

In opdracht van Easyfairs wordt de voorgevel en  inkompartij van Antwerp Expo vernieuwd. De inkom voldeed niet meer aan de actuele toegankelijkheidseisen en de zichtbaarheid van de aan de Jan Van Rijswijcklaan was beperkt.

OMGEVING stelde een masterplan en planologisch attest op dat inzet op een lange termijnvisie betreft de kwaliteitsvolle vernieuwing van de site. OM/AR geeft gevolg aan dit ruimtelijk onderzoek en juridisch kader door de effectieve vernieuwing van de inkompartij en de gevel. Door deze ingreep krijgt Antwerp Expo opnieuw de uitstraling die past bij deze innovatieve eventlocatie in een stedelijke context met internationale ambities.

 

opdrachtgever
Easyfairs

fase
uitvoering

 

 • Antwerp Expo renovatie gevel OM/AR architecten
  1/2
 • OM/AR_Antwerp Expo
  2/2

Deze inkompartij wordt als een uniform geheel uitgewerkt. Een nieuwe voorzetgevel in brons strekmetaal wordt als een tweede huid voor het bestaande gebouw geplaatst. De achterliggende vlakken uit baksteen en architectonisch beton blijven zichtbaar, maar gaan in dialoog gaan met de hedendaagse voorzetgevel die de uniformiteit van het gebouw benadrukt. De inkompartijen worden geaccentueerd  in zwarte uitkragende stalen panelen die tevens een nieuwe abstracte vormentaal introduceren.

 • Antwerp Expo renovatie gevel OM/AR architecten
  1/3
 • Antwerp Expo renovatie gevel OM/AR architecten
  2/3
 • Antwerp Expo renovatie gevel OM/AR architecten
  3/3

samenwerking
OMGEVING (masterplan en planologisch attest)

t.e.m. oktober 2018 uitgevoerd onder naam van OMGEVING