Academie Hove

Hove

Het is de ambitie om een compact programma onder te brengen in een ruimtelijk kwaliteitsvol gebouw. De uitdaging ligt in het aaneenschakelen van de verschillende atelierruimtes met hun technische benodigdheden zonder aan ruimtelijkheid in te boeten.

opdrachtgever
Gemeente Hove

fase
vergunning

oppervlakte
600 m²

  • Academie Hove
    1/3
  • Academie Hove
    2/3
  • 3/3

Een braakliggend groen perceel voor de huidige technische dienst Hove wordt opnieuw ingericht en zal de nieuwe academie onderbrengen. Bij de nieuwe inplanting wordt er gekeken naar een optimale bereikbaarheid voor zowel traag als gemotoriseerd verkeer, alsook de zichten naar de straat en de relatie met het groen.

Academie Hove

Het plan wordt volgens een grid 20x20m ingedeeld met gridlijnen op 6x6x8m. Deze geleding leent zich tot het vormgeven van een gesloten zone waar de technische ruimtes in ondergebracht worden die zich rechtsreeks linken aan een open plan met polyvalente indeling voor de ateliers.

 

 

Academie Hove

Door op het verdiep een schuinte in de gevel aan te brengen creëren we een vide die contact doorheen het gebouw stimuleert. Betonnen sandwichpanelen van 2m breed worden afgesteld op het achterliggende grid en zorgen voor een ritmering in de gevel. Daar waar lichtinval wenselijk is in de atelierruimtes worden er strategische raamopeningen in het volume gebracht.

samenwerking
VORM interieurgroep (interieur)