Officiële opening Palazzo Verde Nieuw Zuid

Stefano Boeri  heeft op 28 september het “Palazzo Verde” in Nieuw Zuid in Antwerpen officieel gepresenteerd. Het appartementsgebouw werd opgetrokken in de stijl van de bekende “vertical forests” van Boeri en telt verschillende daktuinen en groene terrassen.

Op het gelijkvloers en in de kelder bevindt zich een groot Circularity Center: Circuit, een community centrum opgericht door De Kringwinkel Antwerpen met steun van stad Antwerpen. Het is veel meer dan een nieuwe Kringwinkel op Nieuw Zuid: 18 duurzame ondernemingen zitten er geconcentreerd op één plek. Het wordt dé plaats waar circulaire ondernemers elkaar ontmoeten, workshops geven en Antwerpenaars laten kennis maken met circulariteit.

In totaal zijn er 86 bomen, 1.000 struiken en 1.200 planten voorzien. OM/AR ondersteunde  Stefano Boeri gedurende het hele proces, was het lokaal aanspreekpunt en zorgde er mee voor dat het gebouw maakbaar werd.

OM/AR kijkt terug op een zeer fijne samenwerking met @Stefano Boeri Architetti @Nieuw Zuid Antwerpen @Triple Living @Avantgarden & @Van Laere NV